Hoppa till sidans innehåll

Text från Söderhamns Kuriren


Gågatan, Söderhamn, klockan 14.18: Stumma ben. Flåsande andning. Jag spänner ögonen i målskynket som känns lite för avlägset. Jublet från publiken växer sig öronbedövande starkt. Jag får rysningar och gåshud och känner mig plötsligt inte lika trött längre. Jag länger lite på steget och försöker se pigg ut. Tar mig över mållinjen som sjätte tjej, lägger mig ner på marken - jag klarade det!

Stenö havsbad, något tidigare: Jag stampar nervöst på stället vid startlinjen på sandstranden. Vill iväg. 700 meter simning väntar och det ger mig ångest. Av de tre grenar ett triathlon består av är simningen den jag egentligen inte behärskar över huvud taget. Starten går. Över 100 triathleter kastar sig i vattnet, springer, börjar simma. Vi är äntligen igång.

 

Nu gick simningen inte så dåligt trots allt. Jag lyckades hålla näsan över vattenytan och drog inte alltför många kallsupar. Sen var det dags för cyklingen. Taktiken var klar från början - trampa max hela tiden. Och det gjorde jag. Kruxet med den taktiken är att övergången till löpning blir helt brutal. Benen vill inte vara med längre, men de är så illa tvungna. Och de bar ju hela vägen, som ni läste i inledningen.

Den första upplagan Söderhamns skärgårdstriathlon kan inte beskrivas som något annat än en succé. Ren och skär idrottspropaganda. Som deltagare var det en fröjd från början till slut, även om det under vissa stunder var fysiskt plågsamt. Söderhamnarna slöt upp och hejade - inte bara vid målet utan från starten vid Stenö och sedan längs hela sträckan. Applåder och peppande tillrop fördriver mjölksyra, så tack för stödet!

Jag hoppas och tror att det här är början på något stort. Arrangemanget har alla möjligheter att vidareutvecklas och växa. Jag ser redan fram emot nästa års upplaga och räknar kallt med att det vackra vädret från i år dyker upp då med.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:36 Skribent: Anders Bäck
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Söderhamns CA - Cykel
Anders Bäck, Sulfatvägen 2
82673 Sandarne

Kontakt:
Tel: 0705343603
E-post: This is a mailto link

Se all info